Medie-, produkt- och organisationsexplosion. Tre stora områden ditt varumärke måste ha koll på. Här är ett lite längre matnyttigt PULSE. Perfekt att klippa på rasten eller för inspiration på väg till jobbet. Kolla gärna in videon som kör texten som en kvarts mini-seminarium!

Kolla in DEL 1: Medieexplosion på LinkedIn
Kolla in DEL 2: Produktexplosion på LinkedIn

De senaste 5-10 årens teknikutveckling har ritat om varumärkeskartan. Tre stora explosioner har ägt rum. Dessa är grunden till att förstå  varför kartan ritats om.

3. Organisations-explosion

Den sista explosionen som skett är inom organisationerna. Vi backar bandet x-antal år. Det som bolagen sa om sig själva då spelade stor roll. Det kunde “äga” kanalerna och det var en envägs-kommunikation.

Vill du att anställda ska säga positiva saker? Agera så då!

Nu handlar det om vad de anställa säger om bolaget! Och det som hänt är medie- och produkt-explosionerna! Plötsligt så finns alla möjligheter för en anställd att vara ambassadör på riktigt. Man har kanalerna och möjligheterna att nå ut och nå fram. Läskigt tycker en del. Ärligt tycker andra.

Vad innebär detta för ditt varumärke?

  • Värdegrund och kultur är på riktigt
    Det som lyfts upp som värderingar och hur det levs ut i kulturen är allt. För en kund gäller samma sak som vi säger om ett barn. “De lyssnar inte på vad vi säger utan på vad vi gör”. Hur gör ni på ert bolag? För är detta som kommer att komma ut. Om skit kommer ut en gång så kan det ju vara en labil anställd, visst. Men om det är den genomgående trenden så är det verkligeheten. Vill du att anställda ska säga positiva saker? Agera så då!
  • Ambassadörskap
    Ibland får jag känslan av att vissa ledare tänker att ambassadörprogram och interkultur är något som man ibland kör ett race med. En extra bonus att ta tag i på nåt sätt. Om du har en sådan ledare. Byt fot snabbt! Skeppet tar in vatten med den attityden. Den interna kulturen är allt. När saker blir tufft är det inte bokslutet som räddar dig. Det är kulturen. När stormarna kommer är det inte till sist tillfällig PR som räddar dig. Det är kulturen.

    En missnöjd anställd också är en ambassadör.

    Det många missar är att en missnöjd anställd också är en ambassadör. Frågan är vara vilken politik du vill att dina anställda ska ta med sig som de ambassadörer de redan är!

Kolla in DEL 1: Medieexplosion

Kolla in DEL 2: Produktexplosion

Tankarna är till delar baserat på det Rik Riezebos skriver i Positioning the Brand. Jag kan varmt rekommendera boken för alla nyfikna! Finns här på examazon.com

Jonas Sandwall // SUPRBRAND // Be your brand
www.suprbrand.com